Asmalara ilk ilaç ne zaman atılır?
Birinci ilaçlama aşaması: Genellikle sürgünler 20-30 cm büyüklüğe ulaştığında uygulama yapılır. 2. Aşama: Bağ bitkilerinin çiçekleri yapraklarını döktüğünde ilaçlama yapılır. Bu süre zarfında peletler pelet büyüklüğüne ulaşır.
Asmaya böcek ilacı ne zaman atılır?
İlk ilaçlama, asma budamasından sonra, tomurcuklar uyanmadan önce %2-4’lük karışımla yapılmalıdır. İkinci ilaçlama, tomurcuklar uyandığında ve sürgünler 2-3 cm boyuna geldiğinde %1’lik karışımla yapılmalıdır.
Asma külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda külleme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.
Üzüm asmasına bordo bulamacı ne zaman atılır?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ilacıdır.
Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?
GÜNEŞ ZAMANI: Asma güneşi seven bir bitki olduğundan, üzümler büyüme mevsimi boyunca 1300 saat açıldığında olgunlaşabilir.
Üzüm asmasına ne zaman kükürt atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Asmaya salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?
Fenolojiye göre ilaçlama yapılırken; birinci ilaçlama tomurcukların çiçeklenme döneminde, ikinci ilaçlama tanelerin saçılma büyüklüğüne ulaştığı meyve döneminde, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.
Asmaya yaprak gübresi atılır mı?
Bağda Yaprak Gübrelemesi – Bağda Yaprak Gübrelemesi Yaprak gübrelerinin uygulanması, ister çorak koşullarda yetişen bağlarda, ister sulanan bağlarda olsun, üzüm üreticilerinin bağ gübrelemesinde en sık kullandıkları yöntemlerden biridir.
Üzüm hangi gübreyi sever?
Yapılan bir araştırmaya göre, nanoteknoloji bazlı azotlu gübre uygulamasının, alkali topraklarda yetiştirilen üzümlerde yaprak yüzey gelişimi ve klorofil konsantrasyonu üzerinde önemli ve olumlu etkisi olduğu ortaya konuldu.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Üzüm çürümesi neden olur?
Bağ küme güvesi (yıkım, kurtçuk yeme, çürüme): Bağlarda çiçeklere, asmalara ve olgun tahıllara zarar verir. Çürütücü mantarlar üzümlere verilen zarardan kaynaklanan tatlımsı sıvıya kolayca yerleşir ve üzüm çürümesine neden olur. Bu hastalık ve zararlıyla zamanında mücadele etmek gerekir.
Üzüme ilk ilaç ne zaman atılır?
Bağların ilaçlanması ilkbaharın son aylarında yapılmalıdır.
Üzüm için hangi ilaç kullanılır?
BAĞ (ÜZÜM)ZararlıEtkin maddeTavsiye durumuBağ küllemesi (Erysiphe necator)51,3 g/l CyflufenamidLisanslıİki noktalı kırmızı örümcek akarı (Tetranychus urticae)240 g/l SpirodiclofenLisanslıİki noktalı kırmızı örümcek akarı (Tetranychus urticae)200 g/l FenazaquinLisanslı12 satır daha
Ağaç gövdesine kireç ne zaman sürülür?
Kireç, ağaçlar uykudayken, genellikle sonbahar sonu veya kış başında uygulanmalıdır. Bu zamanlama, kireçlemenin etkinliğini artırır ve ağaçların ilkbaharda sağlıklı bir şekilde uyanmasına yardımcı olur.
Yaprak büken ilacı ne zaman atılır?
İlaçlama zamanında henüz açılmamış buketlerde, elmalarda larva kontaminasyon oranı %5’i geçtiğinde ilaçlama yapmak gerekir. Fenolojik olarak bu bahçelerde ilk ilaçlama elmalarda pembe tomurcuk döneminde, armutlarda ise taç yapraklarının dörtte üçü döküldüğünde gerçekleşir.
Bahçeye ot ilacı ne zaman atılır?
Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında devam etmelisiniz.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.
İç kurdu ilacı ne zaman atılır?
1. İlaçlama: Bitki büyüdüğünde (yaklaşık mayıs sonu – haziran ayının ilk haftası) yapılır.