Tartışmacı makale nedir?
Tartışmacı yazı, yazarın bir konu hakkındaki iddiasını verilerle desteklediği, karşı iddia ve iddiaları çürütmeye çalıştığı, düşünce yolları geliştirerek konuyu sonuçlandırdığı yazı türüdür.
Tartısma yazısı nasıl yazılır?
Dil sade ve basit olmalı ve ne değerlendiriciyi ne de okuyucuyu yormamalıdır. Ana dilinizde yazmıyorsanız, yardım almak iyi bir fikirdir. Gereksiz kısaltmalardan kaçınılmalıdır, değerlendiricinin tartışmayı okurken kısaltmayı açıklayan önceki bölümlere geri dönmesi iyi değildir. Yazım kurallarına uyulmalıdır.
Makalenin bölümleri nelerdir?
Bu nedenle bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntemler, bulgular, tartışma, sonuçlar ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve şekiller (duruma göre sonuç bölümünde de verilebilir).
Tezde tartışma nedir?
Tartışma bölümü, bir tez çalışmasının sonuçlarını sunduktan ve bunları çeşitli araştırma sonuçlarıyla karşılaştırdıktan sonra yazarın bu sonuçlara ilişkin yorumunu içeren bölümdür.
Makale tartışma kısmına ne yazılır?
Bu bölümde yazar, makaledeki genel araştırmaya genel bir bakış sunar. Bulguların yorumlandığı, araştırma sorularının veya hipotezlerin değerlendirildiği, beklenmeyen bulguların tartışıldığı ve bulguların literatürdeki bilgilerle ilişkilendirildiği yer burasıdır.
Tartışma cümlesi nasıl olur?
– Tartışmacı anlatımda gereksiz ifadeler ve gösterişli cümleler yoktur. Bunun sebebi dinleyici ve okuyucuyu cezbetmesi ve metnin sıkıcı görünmemesidir. – Bu anlatımda uyumu güçlendiren ve seslerin akışını bozan sesler ve tonlamalardan kaçınılır. Bu nedenle kullanılan dil mümkün olduğunca sade ve anlaşılırdır.
Tartışma nedir kısaca?
Tartışma, bir konu hakkındaki çelişkili görüşleri ve kanıtları karşılıklı olarak tartma ve savunma sürecidir. Konu hakkında görüş sahibi olan her kişiye tartışmacı denir.
Tartışma bölümü nedir?
Tartışma bölümünde araştırmanızın temel önemini, diğer çalışma alanları üzerindeki etkilerini ve araştırmanızın alakalılığını daha da geliştirmek için yapılabilecek olası iyileştirmeleri araştırırsınız.
Paragrafta tartışma nedir?
Tartışmada önce bir fikir sunulur, sonra verilen fikir eleştirilir ve ona karşı başka bir fikir savunulur. Bu anlatı tekniğinde yazar, karşı olduğu fikri çürütmeye çalışır. Tartışma metinleri genellikle okuyucuyla bir sohbet havasındadır ve sıklıkla imalarla serpiştirilir.
Makalenin en zor yazılan kısmı neresidir?
1. Çalışma sonuçlarının yorumlandığı ve önceki çalışmalarla karşılaştırıldığı bu bölüm, makalenin en zor ve önemli bölümüdür. 2. Bulguların mevcut bilgiye nasıl katkıda bulunduğu ve bunların bilimsel veya klinik olarak nasıl kullanılabileceği tartışılır.
Makalenin 4 özelliği nedir?
Makalenin özellikleri Makaleler nesnel verilerin kullanımını içerir. Makale başlığı okuyucunun dikkatini çekmeli ve içeriği kapsamalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilir. Ele alınan konu bilimsel yöntemler kullanılarak değerlendirilir.
Makale kaç kısımdan oluşur?
Orijinal (tam metin) araştırma makaleleri, bilimsel çalışmalara, gözlemlere ve deneylere dayanan orijinal bilimsel makalelerdir. Makale başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyal ve yöntem, sonuçlar, tartışma ve kaynaklardan oluşur. Makale 16 sayfayı geçmemelidir.
Tartışma gösterme nedir?
Tartışmalı anlatım, herhangi bir alanda savunulan bir görüşün yanlışlığını kanıtlamak, o tezi çürütmek ya da o tezi değiştirmek için makalelerde kullanılan bir anlatım biçimidir.
Tartışma türleri nelerdir?
Tartışma türleriTartışma – açık oturum.Sempozyum – beyin fırtınasıPanel – çember.Çatışmalı panel – kısa süreli tartışma gruplarıKolej – fikir incelemesiForum – seminer.
Tartışma yapmak ne demek?
Tartışma, öğrencileri bir konu hakkında düşünmeye teşvik etme, anlamadıkları noktaları açıklama ve verilen bilgileri destekleme yöntemidir.
Tartışmacı anlatım olduğunu nasıl anlarız?
Argümantasyon ifadesi, herhangi bir alanda savunulan bir görüşün yanlışlığını kanıtlamak, o tezi çürütmek veya o tezi değiştirmek için makalelerde kullanılan bir ifade biçimidir. Argümantasyon ifadesinin bazı genel özellikleri şunlardır: Eleştiri, ale, deneme vb. gibi görüş yazılarında ağırlıklı olarak kullanılır.
Tartışma nedir ve örnekleri nelerdir?
Karşımızdaki kişinin fikirlerini değiştirmek için yaptığımız konuşmalara tartışma denir. Herhangi bir konuda kendimizi savunarak karşımızdaki kişiye gerçeği kabul ettirmeye çalışırız. Bu durum tartışmanın örneklerinden biridir.
Tartışmacı anlatımın özellikleri nelerdir?
Anlatım türü olarak çok basit ve yalın bir dil kullanan argümantasyon anlatımı genellikle diyalogları içerir. Diyalogsuz argümantasyon anlatımı örneklerinde, bir konu hakkındaki görüşler ve fikirler yoğun bir şekilde ifade edilir ve gerektiğinde savunulur.
Tartışmacı anlatım ne demek paragraf?
Aslında, argümantasyon anlatımı açıklayıcı anlatımın değiştirilmiş bir biçimidir. Bu anlatım biçimini açıklama anlatımından ayıran şey, okuyucunun veya dinleyicinin yerleşik kanaatlerini, düşüncelerini ve davranışlarını değiştirmeye yönelmesi ve savunulan fikrin doğruluğunu kanıtlamaya çalışmasıdır.